mandag den 14. januar 2008

YouTube

Det er in at optage film på sin mobiltelefon og kamera. Altid ved hånden og måske også interessant for andre at kigge på. På nettet vil du mange steder kunne afspille andres videoer, og nogle steder er der også mulighed for selv at lægge videoer ind, så andre kan se dem.

I løbet af få år er YouTube blevet det mest populære forum, hvis man ønsker at se og dele videoklip på internettet. Der bliver her dagligt kigget på omkring millioner af videoklip, og der publiceres hver dag mange tusinder nye videoer.

YouTube er et stærkt eksempel på den udvikling af nettet, der kaldes web 2.0. Her er brugerne selv med til at skabe indholdet, hvilket websiden har høstet stor ros for. Men det har også en bagside. YouTube har således haft flere problemer med copyright-konflikter, fordi der ud over brugernes egne producerede videoklip også lægges populære musik- og filmklip ud på internetsiden.

Hvad er youtube
http://www.youtube.com/ er engelsk og meget populær og bruges verden over.

  • Her kan du gratis afspille videos
  • Du kan lægge dine egne videos ind.

Da det er så fyldig og brugt en hjemmeside lægges alle mulige genrer ind. Hjemmesiden er også talerør for fanatikere og bruges til præsentation af politiske taler.

På YouTube kan du som sagt gratis afspille videoer, lægge egne video ud på siden og dele dine videoer med andre. I det hele taget er der mange af de muligheder på YouTube, som du også har fundet på nogle af de andre "ting". Bl.a kan du ved hjælp af tagging tilføje kategorier, så det er nemmere at søge på det hav af videoer, der findes på YouTube.

Hjemmeproducerede hobbyfilm, reklamer, sjove små private filmsekvenser og alt hvad ellers kan tænkes! Skulle du støde på noget anstødeligt, så er det muligt at rapportere det videre til YouTube, der så tager stilling og evt. sletter en film.

  • Vil du vide mere om YouTube - læs her på Wikipedia.
  • Google giver mulighed for at søge på videoer og afspille dem.

YouTube har valgt de tre bedste videoklip ud fra 2007

  • En af de mest populære, 'Obama Girl video', viser en ung, smuk piges kærlighedserklæring til den demokratiske præsidentkandidat, senator Barack Obama. Pigens sang er blevet vist mere end fire millioner gange på YouTube
  • Chris Crocker har lavet en video, hvor han bryder grædende sammen, mens han giver medierne og paparazzier skylden for Britney Spears' mange skandaler.
  • "Battle at Kruger" er en fuldstændig ægte og uiscenesat begivenhed fra den afrikanske savanne, hvor løver, vandbøfler og krokodiller kæmper en episk kamp for overlevelse.Scenen tager udgangspunkt i Kruger National Park i Sydafrika, hvor amatørfotografen Jason Schlosberg var så heldig at filme dramaet.Klippet er blevet vist mere end 22 millioner gange på YouTube , og til foråret kommer Schlosberg med en dokumentar baseret på hændelsen.

Ingen kommentarer: