mandag den 1. oktober 2007

Blogs og blogging - introduktion


En blog (populær forkortelse af ordet weblog) kan beskrives som en simpel hjemmeside eller en form for elektronisk dagbog, hvor man har bl.a. mulighed for at oprette indlæg i form af tekst, billeder og videoer. Med en blog kan du alene eller sammen med andre hurtigt og enkelt skrive indlæg om det, der optager dig.
Nogle skriver om sig selv, andre om deres børn eller deres faglige interesse. På bibliotekerne får vi via blogging en platform til at skrive om biblioteksrelaterede emner ognyheder. Samtidig kan vi med blogs stå i direkte kontakt med brugerne, der har mulighed for at kommentere på bloggene.
Eksempler på blogs anvendt forskellige formål f.eks.:

Indlæggene vises kronologisk med de nyeste først. Det er gratis at oprette en blog, og du har adgang til den fra enhver computer med internetadgang. På din blog kan du vælge om alle må kommentere dine indlæg eller, om der skal være begrænsninger.

Den blog, du opretter her i uge 1, har en meget vigtig funktion. Den skal nemlig fungere som din personlige dagbog i hele 23 ting forløbet.

Hver uge, når du har udført ugens opgaver, skal du notere hvad du har lavet, og dine overvejelser omkring det, på din blog. På den måde kan vi følge hinandens fremskridt og samtidig er det din dokumentation for, at du har gennemført 23 ting forløbet.

Hvis du har brug for at vide lidt mere om blogs, inden du går i gang, kan du følge Bloggers guidede tur (http://www2.blogger.com/tour_start.g).

Ellers så bare kast dig ud i det og opret din blog ved hjælp af http://www.blogger.com/



Ingen kommentarer: