mandag den 3. december 2007

LibraryThing - den virtuelle bogreol



LibraryThing må være en guldgrube for os biblioteksansatte og det siges da også at 25 % af brugerne på sitet netop tilhører vores profession.

På LibraryThing kan du indsætte op til 200 bøger gratis, men er du en rigtig bognørd kan du mod en beskeden betaling indsætte alle de bøger du har lyst til - eller være hurtig - læs længere nede.

Som alle andre ting i 23ting danner dette site også grundlag for sociale netværk, hvor du kan se bogreoler fra andre som har samme smag som en selv og dermed få yderligere inspiration til læsning. Denne funktionalitet må være oplagt i bibliotekssammenhænge, hvor lånerne kan inspirere hinanden til videre læsning. Men også for os bibliotekarere i udlånsarbejdet, hvor vi lynhurtigt kan se hvad vi kan give til de lånere som gerne vil have noget der minder om...

På LibraryThing finder du netværk for biblioteksansatte, 23ting og endda 23ting Nordjylland, som vi selfølgelig opfordrer dig til at medvirke i :-)

Tag på rundtur i LibraryThing her: http://dk.librarything.com/tour/

Sidste nyt!
Nu er der kommet flere danske biblioteker på LibraryThing. Læs her: http://dk.librarything.com/blog/

Guleroden:

De der bliver bidt af LibraryThing, og som får brug for mere plads end de 200 bøger har chancen for at udvide deres personlige bibliotek ubegrænset.
Tim Spalding, der har lavet LibraryThing, har givet 23tingnordjylland 25 betalte konti.
Alt man skal gøre for at få en konto uden loft, er at tilføje mindst 50 bøger til sit bibliotek. Derefter skriver man en mail til tim(snabela)librarything.com med emnet "Peter Martin Jorgensen sent me" og sit LibraryThing profilnavn i mailen, og man har en betalt konto.

Princippet er først-til-mølle og der er 25 pladser, så det er bare med at få fyldt bøger i dit bibliotek.

Ingen kommentarer: