mandag den 1. oktober 2007

Blogs og blogging - opgaver



Den blog, du opretter her i uge 1, har en meget vigtig funktion. Den skal nemlig fungere som din personlige dagbog i hele 23 ting forløbet. Hver uge, når du har udført ugens opgaver, skal du notere hvad du har lavet, og dine overvejelser omkring det, på din blog. På den måde, kan vi følge hinandens fremskridt og samtidig er det din dokumentation for, at du har gennemført 23 ting forløbet.

Opgaver:


  • Send en mail til projektets repræsentanter på dit bibliotek med dit navn, bibliotek og webadressen på din blog. Send kopi af denne mail til Inger Heyerdahl-Jensen (ihj-kultur@aalborg.dk), der vil lægge adressen på din blog på deltagerlisten, så alle kan se den.

  • Opret et indlæg på din blog. Skriv for eksempel om dine forventninger til 23 ting forløbet. Nederst i feltet ”Etiketter for dette indlæg” skriver du: 23tingnordjylland (i ét samlet ord). Vi vil gerne have, at du skriver dette label (også kaldet ”tag”) på alle dine blog indlæg i forbindelse med 23 ting forløbet. Skriver gerne flere etikkerpå in indægget. På den måde kan vi let overskue indlæggene og vise dem på 23 ting hjemmesiden.

  • Send en mail til en af dine kolleger og bed ham eller hende om at kommentere på din blog.

  • Find en anden blog og skriv en kommentar til et af indlæggene her. Hvis du ikke kender en blog, du vil kommentere på, kan du på Bloggers startside søge efter blogs. Her kan du for eksempel søge på dine kollegers blogs, ved at skrive deres navne ind i søgefeltet.
Ekstra til de nysgerrige


  • Hvis du har lyst til at lave mere, kan du eksperimentere med at tilpasse din egen blog. Gå eksempelvis ind under ”Layout” og tilpas farverne, indsæt et billede af dig selv, eller hvad du nu synes, kunne være spændende. Der er på blogget flere indstillingsmuligheder under indstillinger, du kan afprøve.

  • Der er også en række søgemaskiner, der er rettet mod blogosfæren, f.eks. Technorati og i Danmark Overskrift.dk.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er ærgerligt, at eksperimenter med blogs strander på, at de ikke vises korrekt på vore maskiner (blokering af activeX-objekter)

/cje

Anonym sagde ...

I will not acquiesce in on it. I regard as nice post. Particularly the designation attracted me to read the intact story.