mandag den 10. december 2007

Billeder - Flickr, Picasa og andet sjov


Julen sig nærmer og i denne glædens og hyggens tid, skal vi have det det lidt sjovt med 23 ting.

Ingen jul uden gaver og den første gave er at ugens emne Billeder, er den sidste ting inden jul og nytår. Skulle man brug for at få samle lidt op på nogle emner, så har man chancen nu uden at blive alt for julestresset.

Den anden gave kræver en arbejdsindsats her og nu.
Vi udlodder en flaske julesnaps til den deltager der kan lave det skæggeste billede. Temaet er jul, men ellers er der frit slag, bare billedet kan ses på din blog og din Picasa eller Flickr side inden onsdag d. 19.12. Husk at tilføje tagget jul23ting til dit billede
. Se tips til sjove programmer under menupunktet Billedtips.

Flickr og Picasa
Nogle af de allermest populære programmer til at dele billeder med på nettet er Flickr og Picasca

Begge programmer er formidable til at skabe online fotoalbums som man kan dele med andre. Du tildele din billeder emneord (tagge), kommenterer dem og selv bestemme hvem der skal se dem.

Ud over at tilbyde mange smarte muligheder for billedorganisering er de samtidig nogle stærker alternativ til almindelig billedsøgning og sjove at gå på opdagelse i.

Flere biblioteker bruger allerede Flickr og det er et oplagt værktøj til at lave billedsamlinger fx. i forbindelse med arrangementer eller som PR for bibliotekets aktiviteter iøvrigt.

remixbiblioteket.dk/bibliotekr kan du se hvilke danske folkebiblioteker der i øjeblikket har lagt deres billedsmalinger på Flickr.

Ingen kommentarer: