Den første opgave du skal i gennem i 23-ting, er at oprette en Google-konto.
En Google-konto, er en online profil der giver dig adgang til en lang række gratis tjenester og værktøjer på internettet. Mange af disse vil senere blive dækket grundigt i løbet af "23 ting"-forløbet. Ved at bruge sin Google-konto, hvor det er muligt, får man muligheden for at gemme personlige indstillinger og personliggøre sin oplevelse på internettet.
Her nedenfor kan du se nogle af de ting som vil blive gennemgået i de kommende måneder i 23 ting.
Efter oprettelsen af din Google-konto har du blandt andet adgang til :
- Blogger : internationalt blog-site, hvor alle der måtte ønske det kan oprette deres egen personlige blog.
- Google Dokumenter - online tekstbehandling og regneark, hvor man blandt andet kan grupperedigere dokumenter.
- Google Grupper - diskussionsfora inden for stort set alle emner. Grupper kan ofte være nyttige i forbindelse med referencearbejde.
- iGoogle - den personlige Google forside. Med iGoogle kan man tilføje objekter til den almindelige "hvide" Google forside. Objekterne kan fx være nyheder, vejret, lånerstatus på biblioteket, osv.
- Google Reader - en "newsreader" der anvendes til at holde sig løbende opdateret med blandt andet blogindlæg, nyheder og andet hvor udskiftningen af informationen går hurtig.
- Google Talk : Googles version af en chat, hvor man kan samtale med venner og kolleger.
- Google Weboversigt - indeholder tidligere søgninger og kan især bruges til at "hjælpe hukommelsen" på vej; fx når det kommer til søgninger lavet for tre uger siden. I weboversigten findes også statistikker over ens færden på internettet, hvilke sider man oftest har besøgt og hvad man har søgt på.
- Google Bogmærker - fungerer på samme måde som når man anvender fx Foretrukne i Internet Explorer, men med den forkskel at man tager sine Bogmærker med sin Google-konto. Når man er logget ind på sin konto, har man adgang til alle sine Bogmærker uanset hvilken computer man sidder ved.
Alt dette og meget mere giver en Google-konto adgang til.
Det ser måske overvældende ud, men i løbet af 23 ting, vil det hurtigt gå op for dig hvordan disse og lignende teknologier fungerer. Oven i det vil du få et indblik i hvordan man kan anvende en del af dem i dagligdagen på biblioteket.
Klik her eller i menuen til højre for at komme i gang med ugens opgave. God fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar