søndag den 20. januar 2008

Netværk

I denne uge skal vi stifte nærmere bekendtskab med netværk på nettet. Netværk er en af tidens store trends og især Facebook er rigtig hot. Facebook er også hovedtemaet i denne uges 23 ting, men der findes også andre netværk, som også nævnes kort.

Hvad er netværk på nettet så?
Man kan kalde det en udvidet personlig adressebog, hvor navnene i den almindelige fysiske adressebog er "døde" - er de i den virtuelle fulde af liv. I den fysiske adressebog kan din gamle folkeskoleven figurere med telefonnummer og adresse, der er ellers ingen kontakt og det kan være år siden I sidst har haft kontakt, men i den virtuelle har daglig "kontakt", måske ikke direkte, men alligevel. For at opretholde denne kontakt kræver det naturligvis interaktivitet og engagement fra brugerne. Netværket skal vedligeholdes og kun på den måde kan det vokse og udvikles.

Hvad kan vi bruge det til i bibliotekssammenhæng?

Vi kan få en øget interaktion med vores brugere, men også til kolleger i form af en slags "erfa-grupper". For eksempelvis kunne bogbusfolk have netværk med andre fra hele landet være sagen - eller fra hele verden. Internationalt er der grupper for f.eks. "Librarians and Facebook".

I forbindelse med 23ting er der oprettet en gruppe for 23tingnordjylland og der kan oprettes grupper lokalt på de enkelte biblioteker.

Advarsel: Netværk kan være stærkt vanedannende... ;-)

Ingen kommentarer: