I denne uge skal vi stifte bekendtskab med de populære chat-programmer - de såkaldte "Instant messaging" (IM), som efterhånden har udviklet sig til at være en slags komplette multimediekanaler.
Fænomenet har været populært længe, men mest for bestemte brugergrupper (teenagere, computerspilsentuasiaster, osv.). Efterhånden ser man IM brede sig til arbejdspladser, både til intern kommunikation, men også eksternt, hvor der kan chattes med kunder/lånere. Udover den almindelige klassiske chat kan man nu også have video (webcam), samtaler (VoIP - Voice over IP), dele filer og sende mobilbeskeder.
Aalborg Bibliotekerne stiftede bekendtskab med den mest populære, Messenger, i forbindelse med ”Den Digitale Bibliotekar”, så en del af os har allerede prøvet den. Den digitale bibliotekar er siden overgået til Biblioteksvagten og indenfor væsenet har vi desuden ”Spørg Olivia” hvor der også kan chattes.
Bibliotekerne skal i det hele taget være fremme i skoene, hvad det angår chat, da det er her vores unge brugere - "De digitalt indfødte" befinder sig (ifl Esben Fjord, Bibliotekspressen nr. 13/2007). Men også internt på bibliotekerne kan IM være en fordel og på Randers Bibliotek er Gmail og GoogleTalk i dag standard for personalet. Her har IM vist sig at være meget effektiv og har nedsat forstyrrende personforspørgelser betragteligt. (Referencen nr 2/2007)
I 23 ting bruger vi GoogleTalk som vores IM-klient. Se vejledningen for opsætningen. GoogleTalk kan benyttes i en webudgave eller man kan installere den - hvilket giver flere muligheder. Men her er det nok at bruge web-udgaven. En af de smarte ting ved GoogleTalk er, at dine chatsamtaler gemmes i gmail.
Udarbejdet af Mads Sanderhoff
mandag den 8. oktober 2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Så er jeg klar til at chatte. jeg er spændt på, hvor hurtigt det bliver rutine at være "på".
Send en kommentar