søndag den 6. januar 2008

Netradio - lyd fra alle grænser

Internetradio, netradio eller webradio er distribution af radioudsendelser via internettet. Der er ingen grund til at nøjes med de få radiokanaler, som en almindelig fm-modtager eller en DAB-radio kan tilbyde. Der findes nemlig et meget større udbud af radiostationer på internettet, og her er der virkelig noget for enhver smag.

Netradio henter ikke musikken ned på din computer - den bliver afspillet mens den henter. Derfor er det kun en fordel at høre netradio, hvis du har en Internetforbindelse, hvor du ikke betaler for forbrug.

En hel ny verden af lyd bogstavelig talt. Med internet-radio udvides den musikalske horisont, fra nationale til internationale stationer. Det er et medie for mennesker, der ønsker at høre radio fra andre lande. På bibliotekerne kan vi have mange brugere, der kan lytte til hjemlandets hits og følge med i politik og øvrige nyheder læst op på deres eget velkendte sprog.

Internetradio er mediet for alle, der er interesseret i at følge den internationale udvikling indenfor musik, kultur, politik eller andre interessante emner.

Udvalget af kanaler er stort - der er ikke 6-7 kanaler at vælge imellem. Der er mindst 40.000! Med internet-radio kan man høre radio fra hele verden.

Det betyder at der altid er en kanal med svensk dansbandmusik, indisk drum&bass og reggae fra Alaska lige når man står og savner det. Der er også mange kanaler viet udelukkende til japansk tegnefilmmusik, amerikansk gospel, big band jazz og filmmusik.

Når man først har prøvet at ræse rundt mellem nettets radiostationer kan det være svært at vende tilbage til fms begrænsninger.

Gode links:

  • DR.dk - netradio
    Her kan du høre alle DRs kanaler på din computer - også dem man normalt kun kan høre på DAB radio, kan du høre på din computer - f.eks. DR Jazz, DR Klassisk og mange andre.
  • ABC-siden.dk - netradio
    Oversigt over en lang række netradio sider - både danske og udenlandske.
  • Netradio.com
    En lang række netradiostationer indenfor forskellige genrer som jazz, klassisk, blues og meget andet.
  • Music4dreams - Lyt til musik og nyheder fra hele kloden via netradio
    Mange forskellige netradioer fra forskelle lande. Man kan flere steder vælge, hvilken kvalitet man gerne vil høre radio i.
Se også:

2 kommentarer:

Anders Pedersen sagde ...

Hej

Jeg vil gerne gøre lidt reklame for min hjemmeside som jeg kalder: webradioen.dk

På webradioen kan du høre radio og se TV stationer fra en del af verden.

På siden finder du også muligheden for at opdatere din PC, hente gratis programmer, se "den frække side" og meget mere.

Webradioen er så absolut et besøg hver. Det hele er selvfølgelig GRATIS at benytte.

Mvh
Webmasteren

0000000 sagde ...

Du kan trykke på navnet: Anders Pedersen eller på http://www.webradioen.dk hvis du vil besøge siden.

Mvh
Webmasteren