søndag den 21. oktober 2007

Lær at abonnere og søge RSS på nettet


Mange hjemmesider tilbyder et feed, der giver dig mulighed for at hente overskrifter og resumeer af nyhederne på hjemmesiden - uden at du først behøver at besøge hjemmesiden. Vil du læse hele teksten, klikker du på et link, og du kommer direkte til den pågældende side. Det kræver blot, at du har et program, der kan hente feedet hjem til din computer.

Og der findes heldigvis masser af den slags programmer - du har endda muligvis allerede et installeret. Der er nemlig indbygget feed-læser i alle nyere browsere, som fx Internet Explorer 7, Firefox og Opera.




Tilbyder webstedet et eller flere rss-feeda vil du normalt kunne finde en RSS-knap, en XML-knap eller en ATOM-knap på hjemmesider. I nyere browsere vil du desuden få vist en feed-ikon eller en feed-knap, når en side tilbyder et feed. Dette feed-ikon ses i øverte højere del af browserens værktøjlinie og eksisterer et feed vil farven være orange. Tilbyder westedet intet feed vil den være grå.

Explorer 7.0
Internet Explorer 7 registrerer automatisk RSS-feeds på websteder og oplyser et ikon på værktøjslinjen.
  • Med et enkelt klik på ikonet kan du få vist og evt. abonnere på stedets RSS-feed. Derefter får du automatisk besked, når indholdet opdateres.
  • Læs RSS-feeds direkte i browseren, søg efter vigtige historier, og filtrer din visning med søgekriterier eller kategorier, der er specifikke for stedet.

Hvor kan man finde rss-feeds ?
Du kan abonnere på nyheder fra diverse blogs. Via Google Blog Search kan man søge blogs frem at abonnere på. På blog-søgemaskinen Technorati.com finder du mere end 80 millioner blogs.

Overskrift.dk
Overskrift er stedet hvor du kan finde syndikerede nyheder fra nettet i RSS formattet. Overskrift koncentrerer sig om danske nyheder - enten på dansk eller engelsk.

RSSKataloget.dk
RSSKataloget.dk er en katalogisering af danske RSS-feeds. Listen over feeds opdateres løbende af brugerne på sitet samt af automatiserede scripts der afsøger internettet.

Ingen kommentarer: