søndag den 28. oktober 2007

Lav din egen forside i iGoogle - vejledning

Hvordan kommer du i gang?
Gå ind på Google og log ind på din konto (samme brugernavn og password som når du logger ind på din konto på blogger.com).

Når du anvender iGoogle første gang - klik herefter på: "Gør den til din egen".


Når du logger på efter at have oprettet din egen forside. Klik på "Min konto" - vælg herefter iGoogle.

Sker der ikke noget - bliver siden ved med at indlæse ??
Der står godt nok Google startside/iGoogle øverst i menuen, men min erfaring er at for at sikre sig sidens fulde funktionalitet - er det klogt at gå via funktionen "min konto" til iGoogle. Alternativt kan der (ikke nødvendigvis) opstå problemer med at siden "hænger" og står og browseren bliver ved med at "indlæse siden" uden at der sker noget.

Nyt indhold på din iGoogleside.


Google har i forvejen lagt nogle forskellige ting på din side, og der er også nogle forslag til, hvad du kan tilføje - men der er mange andre muligheder. I øjeblikket findes der 25.000 gadgets (gadget kan oversættes med tingest eller dims) til at hjælpe med at få sat sit personlige præg på siden,

Åbn oversigten i iGoogle ved at klikke på "Tilføj indhold" i øverste højre hjørne. Dette sætter dig i stand til at tilføje gadgets fra oversigten til din iGoogle-side:

Du kan nu tilpasse siden, som du har lyst og du får vist en række ting, du kan trække ind på din personlige startside. Når en gadget vises på din iGoogle-side, skal du klikke på pil-nedad og vælge "Rediger indstillinger" for at finjustere gadget'ens indstillinger.

Føj rss-feeds til din iGoogle



  • På din iGoogle-side klikker du på link "Tilføj indhold" - i højre side.Vælg her ved siden af søgeboksen feltet "Tilføj med web-adresse".
  • Så indtaster du webadressen for en gadget eller et feed, som du ønsker at føje til din iGoogle-side.

Design af din personlige forside:
Du kan ændre farver og baggrund på siden ved at vælge ”vælg tema” i højre side. Du kan trække sidens elementer rundt og placere dem lige præcis der, hvor du vil have dem.

Hvis du har mange elementer på din personlige startside eller du bare vil have en opdeling af dem, kan du oprette flere faner til din startside. Fx kan du lave en fane med titlen ”IT” og så lægge alle nyhedsfeeds vedr. IT ind på den side.

Det kræver lidt indledende tid at sætte sin forside op med lige præcis de ting, der er relevante for en selv – men når det først kører, er det en nem måde at få overblik over alle ens netbaserede tjenester – mails, nyheder, kalender mv.

Hvordan bruger jeg fanerne på min iGoogle-side?
Når du besøger din iGoogle-side, vil du se en "Start"-fane og et link "Tilføj en fane" i venstre side af siden under Google-søgefeltet. Hvis du endnu ikke har tilføjet yderligere faner, vil alle dine gadgets blive vist på fanen "Start".

Du kan have op til seks faner på din iGoogle-side. Klik på linket "Tilføj en fane" for at tilføje en fane mere. Du kan omdøbe en fane ved at klikke på den og bringe den i fokus. Klik på fanens eksisterende navn, og indtast et nyt navn på fanen.

Du kan tilføje nye gadgets til hver fane på din iGoogle-side eller flytte gadgets fra en fane til en anden. Flyt en gadget til en anden fane ved at klikke på gadget-navnet og trække det over navnet på den fane, hvor du vil have, den skal vises. Når din markør er over navnet på den ønskede fane, og den fanes navn vises fremhævet, skal du slippe gadget'en.

Slet en fane ved at klikke på den for at bringe den i fokus. Klik på fanens navn, og klik derefter på ordet "Slet", der vises ved siden af fanens navn. Bemærk, at hvis du sletter en fane, skal du også fjerne eventuelle gadgets på den fane. Hvis du kunne tænke dig at bevare disse gadgets, vil vi foreslå, at du flytter dem til en anden fane, før du sletter den uønskede fane.

Læg mærke til at du også kan sende besked til andre om de nye spændende ting, som du tilføjer til din iGoogle ved at bruge "Del denne gadget"...


Vil du dele et godt element med en af dine kolleger?
Klik på den lille dropdown-pil ved elementet og vælg "Del denne gadget".

Vil du vide mere om iGoogle eller driller din iGoogle - læs mere her

Se videovejledning i brugen af iGoogle


1 kommentar:

birgitte sagde ...

Det er da rigtig smart med iGoogle!
Birgitte